Beschikbaar vanaf groep 6

Bij Stencil-Art wordt er een foto geprint met contrasten. De versterkte contrasten op de stencils vertalen zich in zwart en witte vlakken. Het wit wordt weggesneden waardoor er een sjabloon ontstaan. Probeer de kleuren goed te onderscheiden. Door deze workshop gaan de deelnemers anders tegen de wereld aankijken en deze ook een beetje proberen te veranderen. In deze workshop hebben wij 2 opdrachten.


“Hulde aan de Helden”

De les start met een interactieve kennismaking. Daarna krijgt de groep zwart witte stencils met mensen uit de wereldgeschiedenis. Dit betreft muzikale, politieke, maatschappelijke en culturele helden. De docent legt vervolgens uit wie de helden zijn Dan begint het kleurenspel. Het lijkt net een galerij van "Andy Warhol". Mooie felle kleuren, een verhaal en 3D.

 

Maak je Thema

Na de opening geeft de docent een demo in de klas. De klas gaat zelf een thema bedenken en alles wat hierop aansluit. Bijvoorbeeld de provincie, stad, school. of een actueel thema. De klas gaat dan in groepjes aan de slag op 1 gezamenlijk oppervlak. 
Tijdens het maken van de stencils kan de groep nieuwe technieken bedenken en uitvoeren.

 


Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor