Cultuurgeluid CMK en ICC

Insite Media brengt jaarlijks de ICC gids uit. Hier zijn wij als aanbieder natuurlijk heel erg blij mee. Cultuurgeluid zal in 2023 voor het eerst in deze gids verschijnen. Wij hopen u allen hier te mogen ontmoeten. Daarna komen wij graag bij uw op school om cultuureducatie te bieden.In 2017 kwam Cultuurgeluid in het Enschedese menu voor het primaire onderwijs.
Het CMK werd toen verplicht. Na de eerste twee screenings werd Cultuurgeluid tijdelijk toegelaten tot het cultuurmenu. Een jaar later volgde de definitieve toelating en sindsdien is Cultuurgeluid een begrip geworden in de regio. Wij blijven de kwaliteit verbeteren.Sindsdien doen wij lokaal 70 scholen per seizoen en nu dus ook in de rest van het land. 


Wij bespreken met de ICC'r en docent dingen als: het aantal leerlingen dat mee gaat doen aan de workshop. Zijn er eventuele ethische kwesties, rugzakjes, storende situaties in de groep enz. waar wij rekening mee moeten houden? U kunt ons dat in vertrouwen melden. Wij houden ons aan de privacy wet en hebben een zwijgplicht. De offerte is altijd vrijblijvend.
Uiteindelijk is het doel een leuke en leerzame ervaring te bieden. Onze medewerkers zijn natuurlijk in het bezit van een geldige V.O.G. Dus graag tot ziens bij u in de klas.

CMK Cultuureducatie Met Kwaliteit

Cultuurgeluid geeft sinds 2006 workshops op scholen binnen het voortgezet, speciaal en primair onderwijs. De organisatie heeft tal van concepten opgezet, projecten bedacht en uitgevoerd. Voor de leerlingen en de aanwezige docent kan dit vernieuwend zijn. De docent moet dit plannen maar heeft genoeg eigen taken en daarom is het zo belangrijk dat de ICC contact persoon er is. Hiermee leggen wij het contact. Cultuurgeluid heeft  kwaliteiten toegevoegd als overleg met de school vooraf, zorgvuldige materiaalkeus, vernieuwing en waar nodig drempelwaarde-onderzoek inzake de doelgroep. Wij maken hierna ook kennis met de docent in de klas en vanaf dat moment verloopt de communicatie tussen Cultuurgeluid en de docent. 


Als een school een activiteit kiest op onze website ontvangen wij daarvan bericht middels het contact formulier. Een persoonlijke ontmoeting vooraf schromen wij niet. Wie naar de school gaat proeft de sfeer en maakt kennis met de mentaliteit. Er is visueel contact met de doelgroep. Lukt dit niet direct dan zoeken wij samen verder.