Beschikbaar vanaf groep 5

Beatz Class is een boeiende workshop over een vergeten tijdperk. In het begin werd er gewerkt met drumcomputers als de TR-808, MPC 60 en de Lindrum. Deze machines werden toen door artiesten als  Michael Jackson en Bruce Springsteen gebruikt. Deze artiesten moesten binnen de radio-vriendelijke grenzen blijven met de productie. Maar op straat was dit een ander verhaal. Daar verkocht men nog geen platen Dit leverde een flink aantal Hip Hop producers op en nieuwe technieken.  Zoals de Hip Hop wijze van produceren. Iets wat huidige popartiesten nu ook doen met bijvoorbeeld loopstations


Een van onze "Beatz Class"  docenten Renger legt hieronder de basis uit van het beat maken. Het apparaat wat hij gebruikt heet een MPC. Succes!

In de "Dance Scene" werd veel gebruik gemaakt van de Roland drumcomputers (hardware).  Deze werden vervangen door computers, laptops, plug inns (software). En tegenwoordig door apps  tablets en interfaces (newware). Tijdens deze les gaan wij hardware, software en newware combineren. Wij gaan ook sampelen. Zoek een geluid of muziek fragment en ga dit opnieuw verwerken in een nieuwe competitie. Let's make some beatz!


Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor